Home

Haptotherapie voor kinderen en volwassenen

In Apeldoorn geef ik haptotherapie aan volwassenen en kinderen en begeleiding aan ouders en relatiebegeleiding. Haptonomie en de therapeutische toepassing van die kennis, haptotherapie, gaat uit van de eigen ervaring. Binnen de therapeutische setting zul je ervaren hoe jij het “altijd” doet en gaan we op zoek naar andere manieren.

Zelf ervaren

Door het zelf ervaren, het zelf voelen, kun je gemakkelijker kiezen wat je goed doet. Met haptotherapie leer je vooral hoe goed het voelt, als jij je weer vrijer voelt. Gedachten en emoties kunnen veel onrust met zich meebrengen. Als jij jouw onrust, jouw angst of jouw boosheid durft te voelen, dan geeft dat rust èn kracht, veel kracht. Of jouw probleem nu gaat over piekeren, burnout, relatieproblemen, pijn vanuit het verleden of moeite met je toekomst. Telkens gaan we op zoek naar waar je vrij van wordt en hoe dat voor je is. We komen vanzelf tegen wat dan tegenhoudt, als dat aandacht nodig heeft, geven we het aandacht en anders vooral niet. Zo werkt het voor kinderen, voor pubers, adolescenten, voor mannen en voor vrouwen.

Relaties

Naast de relatie tussen ouders en hun kinderen begeleid ik, samen met mijn collega Erna Herberts, ook partners in hun onderlinge relatie. Elke levensfase vraagt iets anders van je, en daarmee ook van je relatie. Wat verwacht je van je relatie, hoe communiceren jullie daarover, hoe verhouden jullie je ten opzichte van elkaar? Verhouden doe je deels met woorden, maar nog veel meer nonverbaal. Tijdens de relatiebegeleiding zullen we telkens ook ervaringsgericht werken. De een zal zich goed kunnen uitdrukken met taal terwijl de ander juist nonverbaal duidelijker is. Bovendien wordt het zo simpel als je de woorden weglaat. Wel simpel, niet persee makkelijker. We beginnen met uit te spreken wat ieders wens is, wat zou je willen bereiken met deze relatiebegeleiding? En wat eiegenlijk nog veel interessanter is: hoe kun jij dat duidelijk maken zodat je partner dat kan verstaan? En hoe kan jouw partner zijn/haar verwachting communiceren opdat jij die kan verstaan? Meer weten? Neem dan contact op of lees verder.

Bedrijven

Bij bedrijven geld hetzelfde als bij individuen en partners: Hoe vrijer en creatiever een ieder zich kan inzetten hoe makkelijker er aandacht voor de kwaliteit en professionaliteit opgebracht kan worden. Waarbij betrokkenheid en respect belangrijke elementen zijn. Binnen de zorg geef ik regelmatig training en coaching aan professionals en vrijwilligers. En zelfs, of misschien wel juist, nu met de pittige veranderingen en bezuinigingen in de zorg, blijkt telkens dat als we terug gaan naar de betrokkenheid en creativiteit van de professionals, er heel veel mogelijk is en het werken weer bezield wordt. Zelfs dat je tijd bespaart als je betrokken met de cliënt omgaat. Bel me gerust als je wilt dat ik een keer met je mee denk over iets waar je tegenaan loopt. Praten staat vrij. Of we dan uitkomen op coaching, training van en team of op helemaal niets, daar zijn we beiden bij.

Corona

Sinds 3 maart 2021 mogen haptotherapeuten weer volledig aan het werk. Dus we kunnen weer aan de slag! Daarnaast heb ik afgelopen jaar veel ervaring opgedaan met alternatieve therapievormen en daarvan, naast de armoede, ook de rijkdom van die methoden heb ontdekt.

  • Telefonisch. Praten met elkaar kan heel nabij voelen, terwijl de telefoon toch een fysieke ruimte / afstand garandeert.
  • Met regelmatig E-mailen of appen. Nog meer dan telefonisch geeft E-mail de ruimte en veiligheid van zowel afstand als tijd. Deze veiligheid kan juist helpend zijn om wel de onderwerpen te bespreken die nu belemmerend zijn in je leven. En om samen op zoek te gaan naar hoe je daar anders mee om zou kunnen gaan.
  • Boswandeling. Dit is bij uitstek geschikt voor leren begrenzen(!), spanningsklachten, somberheid en angsten. Je ervaart je tijdens het lopen en praten hoe de onderwerpen zich tonen in je eigen lijf en wat die jou, en mij, vertellen

Aarzel niet om contact op te nemen met welke vraag dan ook.

peter.leest@haptotaal.nl;

Tel. 06 14 24 28 02