Haptotherapie

Haptotherapie is gericht op het (her-)vinden van een passend evenwicht tussen voelen en denken. De een is te ver doorgeslagen in het denken, de ander laat zich terughouden doordat het niet goed voelt. Met haptotherapie kan je jouw zekerheid, balans en rust in je leven en werk weer terugvinden. Het meest bijzondere van haptotherapie is dat het zo simpel is. Het lijkt eigenlijk wel wat op fietsen: leg iemand uit hoe hij moet fietsen, en hij bakt er niets van. Help hem een eindje op weg en met vallen en opstaand komt hij op weg, leert hij het zelf. En net als met fietsen geldt voor haptonomie: als je eenmaal ervaren hebt hoe het werkt, vergeet je dat je leven niet meer.

Contact

Je hebt het contact met de ander nodig om zuiver te kunnen voelen hoe het voor jou is. In het begin, als jij nog vast zit in jouw probleem, graag met iemand die niets van je wilt, niets van je verwacht, die je niet probeert te sturen. Dat maakt het gemakkelijker om te voelen wat er met je gebeurt, om jezelf te gaan herkennen. Een therapeut kan dan helpend zijn. Als jij aan de ander ervaart dat het o.k. is dat jij er bent dan wordt jij daar ook vrijer in. Met die herwonnen vrijheid kun je weer voeding halen uit jouw eigen leven, blij worden. Iets wat je vanuit de kramp van je probleem was kwijt geraakt.

Haptotherapie

Als je er zelf niet uit komt kan haptotherapie, soms verrassend snel, je weer vrij maken. Eigenlijk geldt, hoe eerder je langskomt, hoe sneller je weer jouw evenwicht hervindt. Ik heb klanten die na twee of drie keer geholpen zijn. Soms is het een heel traject om weer in balans te komen, dan is er meestal sprake van oude trauma’s.

Waarmee je ook binnen komt, ik beloof dat, als we aan de slag gaan, je binnen 4 sessies weet wat haptonomie voor jou kan betekenen en binnen 10 sessies het ook kunt toepassen in je eigen leven.

Bel (0614242802), mail (info@haptotaal.nl) of gebruik het contactformulier voor een gratis kennismaking!

Als je wilt weten wie ik ben kijk dan hier

Als je meer wilt weten over haptonomie kijk dan hier