Kinderhaptotherapie, hoe ik werk

Na het eerste telefonisch of mail contact maken we een afspraak voor een kosteloze kennismaking. Deze kennismaking heeft als doel om te verkennen of er een klik is: of jullie iets met mij kunnen en of ik iets denk met jullie te kunnen. Bovendien hebben we het over wat jullie doel en verwachtingen zijn en wat mijn verwachtingen zijn. Mogelijk komt niet alles in het uur aan bod. Daarom zal ik ook meestal binnen een week een mail sturen met mijn bevindingen.

Als jullie besluiten door te gaan dan zetten we de verkenning / intake voort met nog een twee of drietal afspraken. Dan is er weer een moment om te bekijken of we op de goede weg zijn of niet. Per kind zal de inhoud van deze evaluatie sterk verschillen.

  • Meestal zal je kind snel oppakken waar het bij hem of haar over gaat, hoe het weer vrij voelt. Als iedereen duidelijk weet en ervaren heeft wat helpend was dan kunnen we afsluiten. Vaak zie je bij kinderen dat ze met drie of vier keer weer verder kunnen.
  • Het kan zijn dat jullie kind wat langer ondersteuning nodig heeft. Vaak zie je bij problemen die van jongs af aan spelen, het kind langer nodig heeft om “vrij” te worden. Een mogelijkheid is dan om aan jullie ouders te laten ervaren wat juist dit kind extra nodig heeft. Door enkele keren met jullie ouders en kind samen of met jullie ouders apart te werken. Opdat jullie nog beter inspelen op de extra vraag van het kind.
  • Ook kan het zijn dat jullie kind nog extra ondersteuning nodig heeft. Mogelijk kan samen met een aanvullende discipline van meerdere kanten tegelijk aan de ontwikkeling van jullie kind gewerkt worden. Het kan ook zijn dat jullie als ouders merken dat jullie niet kunnen bieden wat jullie kind vraagt. Dan kunnen we een paralel traject opzetten. Jullie werken aan jullie eigen ontwikkeling en jullie kind wordt ondersteund in zijn ontwikkeling. Regelmatig komt het ook voor dat een andere discipline juist ook haptotherapie als aanulling naast een bestaand traject aanbeveeld.
  • Een enkele keer kan het voorkomen dat “de klik” er toch niet is. Dat de meerwaarde van deze therapie te beperkt is. Dat is goed om bijtijds te onderkennen. Meestal wordt dat de eerste keer wel helder. Als ik dat meen waar te nemen zal ik dat aangeven. We kunnen het er dan over hebben hoe jullie wel verder kunnen.

In alle gevallen zal er regelmatige tenminste per mail of telefonisch met jullie hebben om de wederzijdse bevindingen in alle rust te communiceren.

Mocht het zinvol zijn om telefonisch of mailcontact met school / huisarts of een andere hulpverlener nodig zijn is die mogelijkheid er. Mocht het nodig zijn om persoonlijke gesprekken te voeren met andere hulpverleners dan breng ik die tijd, na toestemming jullie ouders, in rekening.

Contact?